Tratamente albire dentara

Albirea dintilor reprezinta un procedeu stomatologic estetic care rezulta prin expunerea dentinei de sub smaltul dintilor la peroxidul de hidrogen (H2O2).

 

Sfaturi dentist Craiova – ce trebuie sa stiti despre albirea dintilor?

 

Albirea dintilor actioneaza numai in cazul dintilor naturali. Astfel, daca pacientul are obturatii sau alte tipuri de lucrari protetice, acestea nu vor putea fi ascunse, ci isi vor pastra culoarea.

 

Procesul de albire presupune activarea cu ajutorul unei surse de caldura, a unui laser sau a unei lumini. Atat lumina, cat si caldura au rolul de a accelera efectul de albire asupra dintilor. Rezultatele sunt usor vizibile. Ele se pot observa la 60 de minute dupa efectuarea tratamentului de albire.

 

Sistemele traditionale de albire a dintilor folosesc o sursa de caldura care are rol de accelerare a procesului de oxidare. Insa, aceasta metoda aduce si dezavantaje reprezentate de simptome precum: mancarimi, iritarea pielii, iritarea gingiilor, arsuri usoare.

tratamente albire dentara, stomatologie CriniDent Craiova
tratamente albire dentara, stomatologie CriniDent Craiova

Insa, din fericire, exista si alte metode de albire, reprezentate de lampile laser de la Beyond. Aceste lampi sunt atat de eficiente, incat fac ca lumina ultravioleta periculoasa sa fie complet indepartata prin sistemul de filtrare.

 

Astfel, ceea ce ramane este o lumina rece in spectru albastru. Aceasta are rolul de a patrunde adanc in dinti, astfel incat oxidarea sa se realizeze fara riscuri si efecte secundare. De retinut este si faptul ca efectele de albire obtinute prin intermediul lampii Beyond pot dura intre 6 luni si 2 ani, totul depinzand de igiena personala.

 

Va avertizam ca exista oameni care experimenteaza o sensibilitate dentara, dupa efectuarea procesului de albire. Aceasta este o reactie complet fireasca ce poate disparea in cel mult 24 de ore.

 

Pentru a avea efect, dupa procesul de albire al dintilor pacientilor, se recomanda cateva aspecte stricte: evitarea tutunului si consumului de cafea, evitarea produselor prea reci sau prea calde, evitarea bauturilor acidulate si a mancarurilor foarte colorate.

Stomatologie Craiova – Ce garantii oferim?

 

– Implant : 5 ani

– Lucrari metalo-acrilice : 5 ani

– Lucrari de portelan : 5 ani

– Obturatii prin fotopolimerizare : 6 luni

Termenii si conditiile pierderii garantiei :

 

– Igiena orala neadecvata

– Lipsa controlului periodic din 6 in 6 luni si a profilaxiei prin detartraj

– Prezenta unei boli care poate afecta tratamentul dentar (diabet, hepatita, epilepsie etc.)

– Intretinerea necorespunzatoare a lucrarilor dentare si prezenta de urme de deteriorare datorate unor cauze externe (accidente, lovituri, cazaturi etc.)