Despre sinus lifting la CriniDent Craiova

sinus lift Craiova @ stomatologie CriniDent

Despre sinus lifting la CriniDent Craiova

Sinusul maxilar este o cavitate tapetată de o mucoasă de tip respirator, situată în interiorul osului maxilar, de-o parte și de alta a nasului care ne asigură aerarea cutiei craniene. De cele mai multe ori, în momentul pierderii dinților laterali superiori, acesta se mărește ca volum, nemaifiind susținut de rădăcini, și ocupă spațiul lăsat liber la nivelul osului. Osul maxilar are o structură spongioasă, moale ca un burete, motiv pentru care implanturile dentare trebuie sa aibă o anumită înălțime pentru a rezista în timp. În aceste situații sinusul maxilar reprezintă atâta o problemă cât și soluția în cazul inserării implanturilor dentare.

sinus lift Craiova @ stomatologie CriniDent

Ce putem face?  Răspunsul este SINUS LIFTING.

Sinus lifting-ul este o procedură chirurgicală stomatologică care se practică pentru a obține spațiul necesar inserării implantului dentar. Manopera este reprezentată de ridicarea membranei sinusale spre superior și adăugarea unei cantități de os exogen (de obicei os bovin) ceea ce permite inserarea fie în aceeași sedință, fie într-o ședintă ulterioară, a implantului dentar. Decizia inserării implantului dentar în aceeași ședință de tratament, este luată de către medic în urma analizării unei tomografii computerizate.

Cât durează procedura sinus lifting?

Durata intervenției chirurgicale se calculează în funcție de complexitatea cazului. Procedura chirurgicală de sinus lifting-ul durează în general între 30 și 60 minute.

Cât timp trebuie să așteptâm de la sinus lifting, pâna la protezare?

Vindecarea poate dura în general, în funcție de caz și de organismul pacientului, între 6 și 9 luni.

Există durere în timpul operației?

NU doare. Intervenția chirurgicală sinus lifting se realizează sub anestezie locală.

Există dureri după trecerea efectului anesteziei?

Se poate simți un ușor disconfort, dar acesta este firesc. Medicul va prescrie medicamente pentru controlul și calmarea durerii.

Trebuie sa iau medicamente după intervenția de sinus lifting?

Se recomandă antibiotic cu o zi înaintea intervenției chirurgicale și încă 4 zile după intervenție (există și cazuri în care se recomandă până la 7 zile de antibotic, în funcție de complexitatea cazului). De asemenea se recomandă medicamente anti-inflamatorii pentru 5 zile și un decongestiv nazal.

Se va tumefia zona după intervenția de sinus lifting? Mă voi „umfla”?

De cele mai multe ori da. Este necesar să se țină o compresă cu apa rece pe obraz, în dreptul zonei respective în primele 48 de ore. Aceasta va reduce atât edemul cât și durerea.

sinus lift Craiova @ stomatologie CriniDent

Indicatii după intervenția chirurgicală de sinus lifting. Timp de 2 săptămâni indicăm:

  • evitarea efortului fizic
  • să se evite suflatul nasului
  • să se evite băutul cu paiul
  • să nu vă abtineți când strănutați și tușiți
  • să se folosească decongestiv nazal (Olynth)
  • să se evite aplecarea capului
  • să se evite zborul cu avionul sau scufundările acvatice (în principiu orice variație de presiune).

 

Recomandrea mea, ca medic specialist chirurg, este ca după extracția unui dinte lateral superior, să se protezeze spațiul rămas gol în timp corect, pentru ca odată cu trecerea timpului, sinusul maxilar se va mări în detrimentul osului și posibilitatea de a insera un implant fără o manoperă adițională, scade foarte mult.

– – –

dr Simona Corodescu medic dentist CriniDent Craiova

Dr. Simona Corodescu
medic dentist, specialist în implantologie orală și chirurgie dento-alveolară
www.crinident.ro

#sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandari aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTourCall Now Button
ro_RORO