Protezarea imediata a dintilor cu fibra de sticla

Ce poate fi mai traumatizant pentru un pacient, din punct de vedere estetic, decat pierderea unui incisiv, fie in urma unui traumatism, fie când se impune o extractie?

 

Acestia doresc, de cele mai multe ori, restaurarea functiei estetice imediat. Astfel, se poate proteza provizoriu edentatia, cu ajutorul fibrei de sticla, pacientul putând sa isi recapete zambetul odata cu iesirea din cabinetul stomatologic.

 

Fibra de sticla este formata din cinci fire impletite si nu se observa cu ochiul liber, atasandu-se pe partea linguala a dintilor. Atat materialele folosite, cat si tehnica sunt minim invazive. Rezultatele obtinute sunt excelente si se mentin in timp, cu conditia ca pacientul sa aiba o igiena riguroasa.

 

Spre exemplu, in cazul unei paciente de 25 ani care s-a prezentat in cabinetul nostru stomatologic cu incisivul lateral fracturat, era necesara extractia acestuia.

 

Pacientei i s-a realizat extractia si apoi, post-extractional, protezarea dintelui cu ajutorul fibrei de sticla pe perioada necesara vindecarii, urmând ca dupa 3 luni sa i se insereze un implant.