Reabilitare estetică și funcțională a maxilarului superior

 

Zâmbetul nu are vârstă!

 

Doamna Lidia Gheață, în vârstă de 76 ani, s-a prezentat la clinica stomatologică CriniDent din Craiova, deoarece își dorea o reabilitare estetică și funcțională a maxilarului superior, unde avea o lucrare protetică veche.

 

În urma consultului, s-a stabilit următorul plan de tratament: îndepărtarea lucrărilor protetice vechi și reconstituirea corono-radiculară la dinții prezenți, cu ajutorul pivoților turnați în laboratorul de tehnică dentară Vladenta. Peste aceste reconstituiri, s-au făcut 6 elemente metalo-ceramice cu sistem de culise, pe care s-a ancorat o proteză scheletată, care are ca și conector principal un inel metalic pe bolta palatină.

 

Lucrarea protetică este parțial mobilizabilă (se poate da jos de către pacient pentru igienizare).

 

Pacienta a fost foarte multumită, pe de o parte pentru că și-a reluat zâmbetul, iar pe de altă parte, deoarece a fost redată funcționalitatea aparatului dento-maxilar.

 

Specialiștii CriniDent au făcut această alegere de reabilitare dento-maxilară, cu ajutorul protezei scheletate cu sisteme speciale de retenție, care s-au ancorat pe lucrarea protetică fixă a grupului frontal, datorită vârstei pacientei, a problemelor medicale care nu permiteau inserarea unor implanturi și la dorința pacientei de a nu purta o proteza mobilă clasică care ar fi acoperit bolta palatină (aceasta prezentând stări de vomă).

 

P.S. : Zâmbetul tău contează!

Call Now Button
ro_RORO