Reabilitare estetica si functionala a maxilarului superior

 

Zambetul nu are varsta !

 

Pacienta, doamna Lidia Gheata, in varsta de 76 ani, s-a prezentat la clinica stomatologica CriniDent din Craiova, deoarece isi dorea o reabilitare estetica si functionala a maxilarului superior, unde avea o lucrare protetica veche.

 

In urma consultului, s-a stabilit urmatorul plan de tratament : indepartarea lucrarilor protetice vechi si reconstituirea corono-radiculara la dintii prezenti, cu ajutorul pivotilor turnati in laboratorul de tehnica dentara Vladenta. Peste aceste reconstituiri, s-au facut 6 elemente metalo-ceramice cu sistem de culise, pe care s-a ancorat o proteza scheletata, care are ca si conector principal un inel metalic pe bolta palatina.

 

Lucrarea protetica este partial mobilizabila (se poate da jos de catre pacient pentru igienizare).

 

Pacienta a fost foarte multumita, pe de o parte pentru ca si-a reluat zambetul, iar pe de alta parte, deoarece a fost redata functionalitatea aparatului dento-maxilar.

 

Specialistii CriniDent au facut aceasta alegere de reabilitare dento-maxilara, cu ajutorul protezei scheletate cu sisteme speciale de retentie, care s-au ancorat pe lucrarea protetica fixa a grupului frontal, datorita varstei pacientei, a problemelor medicale care nu ii permiteau inserarea unor implanturi si la dorinta pacientei de a nu purta o proteza mobila clasica care ar fi acoperit bolta palatina (aceasta prezentand stari de voma).

 

P.S. : Zambetul tau conteaza !