Reabilitare totala a maxilarului superior cu ajutorul lucrarilor metalo-ceramice

Pacienta s-a prezentat la clinica CriniDent deoarece acuza dureri la dintele 1.1 si era nemultumita de aspectul estetic. Diagnosticul a fost pus in urma consultatiei de specialitate la ortodontie si analiza fotografiilor, impreuna cu laboratorul de tehnica dentara. S-a constatat ca, in timp ce zambea se descoperea gingia , care era mai coborata in dreptul incisivului frontal stang.

 

Exista de asemenea o inghesuire severa a dintilor, cu o muscatura ce traumatiza aparatul dento-maxilar in intregime. S-a efectuat un plan de tratament ce a cuprins mai multe tratamente stomatologice endodontice in cadranul 1, ablatia lucrarilor vechi, extractii in cadranul 2 (2.4, rest radicular 2.7) sirefacerea tratamentului de canal 2.5.

 

S-au executat lucrari metalo-ceramice de 11 elemente la maxilarul superior, dupa ce s-a efectuat tehnica de, smile design, (modelarea digitala a zambetului). Dr. Cristiana Nicolae, medic specialist in implantologie orala, a stabilit impreuna cu laboratorul de tehnica dentara „Vladenta” forma potrivita a danturii, astfel incat sa fie atat estetica, cat si functionala din punct de vedere medical. S-a facut mock-up indirect, ceea ce inseamna transpunerea wax-up-ului realizat de tehnician in cavitatea bucala, inainte de începerea lucrarii. Apoi s-a realizat lucrarea definitiva metalo-ceramica.