Reabilitare totală cu implanturi dentare, CriniDent Craiova

Cazurile de reabilitare totală necesită competență medicală, aparatură performantă și o echipă multidisciplinară.

Vom prezenta cazul unui pacient în vârstă de 65 de ani, care a venit la clinica dentară CriniDent din Craiova pentru refacerea lucrărilor protetice vechi. Pe baza examenului clinic, coroborat cu radiografia panoramică efectuată, s-a constatat că niciunul dintre dinții prezenți nu mai poate fi păstrat.

 

cazuri stomatologie Craiova, clinica Crinident: reabilitare totata implanturi dentare

 

Faza 1: În prima fază s-au efectuat extracțiile și însoțite de adiții osoase și membrane obținute prin centrifugarea sângelui recoltat de la pacient prin tehnica A-PRF și Sticky Bone. Aceste noi tehnologii permit vindecarea rapidă a zonei, rata de succes a intervenției crescând la 100% și în același timp, timpul de vindecare reducânduse considerabil.

 

cazuri stomatologie Craiova, clinica Crinident: reabilitare totata implanturi dentare

Tratamentele mai sus menționate au fost executate de către medicul specialist în chirurgie dento-alveolară dr. Simona Corodescu, în echipă cu asistent medical șef Claudia Bican.

Faza 2: După trei luni, s-a efectuat CBCT (Computer Tomograf cu Fascicul Conic) pentru analizarea și vizualizarea 3D a structurilor oaselor maxilare și mandibulare, planificarea tratatmentului și a intervenției de inserare a implanturilor: la mandibulă s-au folosit 6 implanturi, pentru maxilar 4 implanturi.

 

cazuri stomatologie Craiova, clinica Crinident: reabilitare totata implanturi dentare

 

Pentru a reduce timpul de vindecare și durerea după intervenție, s-a folosit un laser ultra-performant: Dentsply Sirona Blue. Laserul Sirona Blue generează un fasciculul coerent de lumină cu efect puternic bactericid care în același timp ajută la regenerarea țesuturilor grăbind vindecarea.

 

cazuri stomatologie Craiova, clinica Crinident: reabilitare totata implanturi dentare

 

Faza 3: După alte 3 luni, timp necesar procesului de vindecare și osteointegrare a implanturilor, s-a efectuat o nouă radiografie panoramică pentru analiză și s-a trecut la descoperirea implanturilor și realizarea lucrărilor protetice.

 

Faza 4: A urmat etapa protetică restaurativă, cu amprentarea preliminară a câmpurilor protetice maxilare și mandibulare, apoi realizarea amprentei în lingura individuală și transferul poziției implanturilor în laboratorul de tehnică dentară.

 

Etapa 5: Etapa următoare a fost determinarea dimensiunii verticale de ocluzie cu ajutorul șabloanelor de ocluzie. Pentru înregistrarea unor informațiii cu privire la aspecte ale articulației temporo-mandibulare, poziția de intercuspidare și alte detalii care reduc semnificativ timpul petrecut la manoperele de adaptare ocluzală, s-a utilizat înregistrarea cu articulatorul. La mandibulă s-a optat pentru alegerea unei lucrări metalo-ceramice înșurubate, iar în cazul maxilarului s-a ales o lucrare protetică înșurubată pe structură de titan, sintetizată CAD/CAM plus o structură estetică din PMMA. S-au selectat două materiale de duritate diferită pentru a compensa eventualele parafuncții, care ar fi putut duce la pierderea implanturilor.

cazuri stomatologie Craiova, clinica Crinident: reabilitare totata implanturi dentare

Lucrarea protetică a fost realizată de Dr. Cristiana Nicolae, în echipa cu asistent medical Adina Sîrbu și binențeles ajutați de partenerii noștri de la laboratorul de tehnică dentara Vladenta.

 

O parte extrem de importantă a reușitei tratamentului și menținerii în timp a rezultatelor, este reprezentată de efectuarea controalelor periodice, stabilite de către medic, în funcție de situația particulară a fiecărui caz, de aceea, informăm în permanență pacienții clinicii stomatologice CriniDent că trebuie să fie conștienți de faptul că tratamentul nu s-a încheiat odată cu inserarea lucrărilor protetice.

– – –

dr Simona Corodescu medic dentist CriniDent Craiova

 

 

 

 

 

 

 

 

dr. Simona Corodescu

medic dentist, specialist implantologie

 

dr Cristiana Nicolae medic dentist CriniDent Craiova

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Cristiana Nicolae
medic dentist,
competență în implantologie orală și estetică dentară

 

Claudia Bican, asistent medical la clinica dentara CriniDent Craiova

 

 

 

 

 

 

 

 

Claudia Bican

asistent șef

 

Adina Sirbu, asistent medical la clinica dentara CriniDent Craiova

 

 

 

 

 

 

 

 

Adina Sîrbu

asistent medical

– – –

#terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandari aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

 

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Call Now Button
ro_RORO