Rolul asistentei medicale în cabinetul stomatologic CriniDent

rolul asistentei medicale in stomatologie, CriniDent

Rolul asistentei medicale în cabinetul stomatologic CriniDent

Medicul stomatolog este cel mai important în realizarea unui tratament medical stomatologic de succes. Asistenta medicală reprezintă factorul de suport, deoarece asigură medicului materialele necesare pentru tratament și efectuarea acestuia în condiții sterile, optime. În plus, ea comunică cu pacientul încercând să îi ofere acestuia o stare de relaxare și încredere.

eshipa CriniDent, cabinet stomatologic Craiova

Printre sarcinile zilnice ale unei asistente numără:
– pregatirea scaunului pentru pacient (câmp steril, trusă, pahar, aspirator, bavetă)
– pregătirea medicului pentru intervenție (mânuși, bonetă, mască facială, ochelari de protecție, halat de unică folosință)
– pregătirea materialelor necesare efectuării tratamentului (curață scaunul, pune instrumentele în soluție dezinfectantă)
– stă în permanență lângă pacient, aspirând cand este cazul (sange, salivă)
– dezinfectează scaunul și piesele de mână (turbină, spray de aer, chiuvetă, mânerele de la lamp scaunului și orice obiect atins de medic)
– pregătește materialul pentru amprentă, ciment etc.
– curață și pregătește instrumentarul pentru sterilizare, sigilează pungile, le datează și le bagă în autoclav
– notează în registrul de sterilizare (data, ora, martor de sterilizare, ce instrumente se sterilizează, temperatura la care se face sterilizarea și semnatura asistentei).

sterilizare cabinet stomatologic CriniDent

Din atribuțiunile asistentei medicale, mai fac parte și următoarele:
– asigurarea curățeniei în cabinet
– comenzile de materiale
– notarea programărilor.

Cred că cel mai important lucru pentru o asistentă medicală este să se pună în locul pacientului și să se poarte cu acesta așa cum și-ar dori să fie tratată ea, la rândul său înm scaunul stomatologic.

– – –

Madalina Branzan, asistent medical la clinica dentara CriniDent Craiova

Mădălina Bîrzan
asistentă medicală
www.crinident.ro


#frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDentCall Now Button
ro_RORO